Contact met de bron is essentieel voor geïnspireerd leven en werken

Coach | Supervisor | Levensbeschouwelijk begeleider

Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak en ervaren ruimte om zichzelf te zijn. Ik ben helder, liefdevol direct, uitnodigend, praktisch, verbindend en inspirerend. Men waardeert mijn fijnzinnige afstemming en concreetheid. Mijn liefde voor de veelkleurigheid van mensen en ieders eigen waarheid en bron zijn direct merkbaar in contact. Mede door onderbouwde deskundigheid, opgebouwde levens- en werkervaring in veel organisaties en gevoel voor spiritualiteit is mijn werking doeltreffend, mededogend en geeft ruimte voor duurzame ontwikkeling van binnenuit. Zowel particulieren, geestelijk verzorgers, predikanten/pastors als medewerkers van diverse organisaties vragen mijn begeleiding. Ik ben aangesloten bij de LVSC. 

Retraitebegeleider | Intervisiebegeleider | Yin Yogadocent

Vanaf 2008 heb ik van een Cisterciënzer abt tien jaar onderricht gekregen in het geestelijk begeleiden van groepen. Deze spiritualiteit van contemplatie, stilte en innerlijke dialoog geef ik graag op een toegankelijke wijze door. Dat doe ik in de intervisiegroepjes van geestelijk verzorgers en predikanten met Lectio Divina. Daarnaast ben ik een van de vaste retraitebegeleiders bij klooster Huissen en verzorg teamdagen en workshops voor teams geestelijk verzorgers en hospicevrijwilligers.

Vanaf 1997 ben ik 8 jaar dansexpressiedocent geweest. Sinds 2019 geef ik wekelijks Yin Yoga in Zutphen. Momenteel begeleid ik ook diverse yogaworkshops op zaterdagochtend

Communicatietrainer

Gedurende meer dan 30 jaar heb ik als communicatietrainer, -adviseur, voorlichter en redacteur (waarvan 25 jaar als zelfstandig ondernemer) mensen geholpen met hun vragen over communicatie. Over interne, externe (PR) maar ook hoe onderlinge communicatie kan verbeteren. Ik ben werkzaam geweest voor maatschappelijk betrokken organisaties, de overheid en diverse ondernemers. Collega’s omschreven mij als een open en creatief communicatiemens met een breed denkraam.

Visie op ontwikkeling

  • Ik ga uit van een integraal mensbeeld waarbij elk mens de beschikking heeft over verschillende krachten: mentaal (lichaam-denken), gevoel (lichaam-hart), fysiek (lichaam-handelen) en ziel (essentie, inspiratie). Je ziel vormt ‘het lichtje in je ogen’ en doet je voortgaan in dit leven. Je voelt je een heel mens als al deze niveaus worden aangesproken en een uitwerking hebben in leven en werk.
  • Ik geloof in ieders vitaliserend vermogen, waardoor het terugveren uit moeilijkheden, ziekte en het oppakken van de eigen koers en beweging altijd mogelijk is (als de tijd rijp is).
  • Ik geloof in de taal van het lichaam en ieders persoonlijke wijsheid (innerlijk weten, intuïtie). Deze bronnen kan je leren beluisteren en vertrouwen als een innerlijk kompas. In contact met elkaar vraagt dat: eerlijkheid naar mijzelf en naar jou als klant, en een ontvankelijke houding voor wat zich voortdoet in het moment. 
  • Ik geloof in de kracht van verbinding. Met oprechte aandacht en met je hart bij een ander zijn zorgt voor ontspanning en heling in je zijn en draagt bij aan een humane wereld.

Scholing

Post-HBO Coachopleiding (ITIP, Instrument voor Hulp, 2 jaar)
Onorthodox Coachen (Coby Brouwer, 2 jaar)
Opleiding tot Kunstzinnig begeleider (Cochenille, 3 jaar)
HBO Toegepaste Huishoudwetenschappen, richting Communicatie (Hogeschool Diedenoort)

Aanvullende trainingen:
Yogadocent-opleiding (Atmashree Yogacentre Nepal, 200 uur internationaal erkend door Yoga Alliance)
Yin Yoga docent  (Arhanta, 50 uur)
Focusing luistermethode – Deep Listening – Improvisatietechnieken – Docententraining – STAR-gesprekstechniek

En verder…..

Mijn coachpraktijk is gehuisvest in het pittoreske en natuurlijke Almen (7 km van Zutphen). Daarnaast coach ik ook op een centrale plek in Utrecht. Mijn cliënten komen uit het hele land. Mijn retraites begeleid Workshops, teamdagen en intervisie begeleid ik op meerdere plekken.

Ik ben geboren in Rotterdam (1965), opgegroeid in Zuid-Limburg, ik ben getrouwd met Marcel Favier (werkzaam bij ITIP) en moeder van twee volwassen kinderen (20 en 23 jaar). 

Al meer dan 25 jaar ontwikkel ik me persoonlijk en spiritueel door opleiding, het leven zelf (diepe crises zijn niet aan mij voorbij gegaan) en verschillende leraren op mijn pad. Inspiratiebronnen zijn de Benedictijnse spiritualiteit, Advaita, mystieke teksten, wandelen in de natuur, Yoga-beoefening, kunst, koken, Nepal en mijn geliefden. Ik ben leerling bij Hans Korteweg die mij inwijdt in het werk van Longchenpa.

In mijn vrije tijd ben ik secretaris voor Stichting Dhanu Maya’s Home, die de opvang ondersteunt van Nepalese kinderen die niets en niemand meer hebben.