Iedereen heeft de wereld iets te bieden. De kunst is dit zichtbaar te maken.

Coach | Begeleider

Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak en ervaren ruimte om zichzelf te zijn. Ik ben helder, liefdevol direct, uitnodigend, praktisch, verbindend en inspirerend. Men waardeert mijn fijnzinnige afstemming en concreetheid. Mijn liefde voor de veelkleurigheid van mensen en ieders eigen waarheid zijn direct merkbaar in contact. Mede door onderbouwde deskundigheid en opgebouwde ervaring is mijn werking doeltreffend, mededogend en geeft ruimte voor duurzame ontwikkeling van binnenuit. Zowel particulieren als medewerkers van diverse organisaties komen naar mij toe. Ik ben aangesloten bij de LVSC.

Communicatiecoach | Trainer | Intervisiebegeleider

Communicatie is de rode draad in mijn werkend leven. Al 30 jaar werk ik als voorlichter en communicatieadviseur, waarvan 20 jaar als ondernemer. Ik voer projecten uit voor semi-overheid, zorg- en onderwijsdomein en ondernemers die willen vernieuwen. Mijn hart ligt bij maatschappelijk betrokken organisaties die het welzijn van mensen aan het hart gaat. Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door het luisteren naar de vraag achter de vraag en een afgestemde, praktische aanpak. 

In het kort ben ik een warme persoonlijkheid met een breed denkraam die warmloopt om initiatieven, ondernemingen en organisaties op een onderscheidende wijze zichtbaar te maken. Ik breng een frisse, heldere kijk mee en vertaal dat graag naar praktische toepassing. Verder werk ik ook als intervisiebegeleidercommunicatiecoach en – docent.

Retraitebegeleider | Yogadocent

Vanaf 2008 heb ik van een Cisterciënzer abt tien jaar onderricht gekregen in het geestelijke begeleiden van groepen. Deze spiritualiteit van contemplatie, stilte en innerlijke dialoog geef ik graag door. Sindsdien begeleid ik intervisiegroepjes van predikanten en geestelijk verzorgers met Lectio Divina, workshops en ben ik een van de vaste retraitebegeleiders bij klooster Huissen. Momenteel word ik ingewijd in het werk van Longchenpa door Hans Korteweg.
Vanaf 1997 ben ik 8 jaar dansexpressiedocent geweest. Sinds 2019 geef ik wekelijks Yoga & Ontspanning. Ik ben Yin Yoga docent i.o..

Visie op ontwikkeling

  • Ik ga uit van een integraal mensbeeld waarbij elk mens de beschikking heeft over verschillende krachten: mentaal (lichaam-denken), gevoel (lichaam-hart), fysiek (lichaam-handelen) en ziel (inspiratie, essentie). Je voelt je een heel mens als al deze niveaus worden aangesproken en een uitwerking hebben in leven en werk.
  • Ik geloof in ieders vitaliserend vermogen, waardoor het terugveren uit moeilijkheden, ziekte en het oppakken van de eigen koers en beweging altijd mogelijk is.
  • Ik geloof in de taal van het lichaam en ieders persoonlijke wijsheid (innerlijk weten, intuïtie). Deze bronnen kan je leren beluisteren en vertrouwen als een innerlijk kompas. In contact met elkaar vraagt dat: eerlijkheid naar mijzelf en naar jou als klant, en een ontvankelijke houding voor wat zich voortdoet in het moment. 

Scholing

Post-HBO Coachopleiding (ITIP, Instrument voor Hulp, geaccrediteerd)
Onorthodox Coachen (Coby Brouwer)
Kunstzinnige begeleiding  (Cochenille)
HBO Toegepaste Huishoudwetenschappen, richting Communicatie (Hogeschool Diedenoort)

Aanvullende trainingen:
Yin Yoga docent (in opleiding bij Arhanta)
Projectmatig werken – Adviesvaardigheden – Onderhandelen – STAR-gesprekstechniek – Docententraining – Focusing luistermethode – Improvisatietechnieken

En verder…..

Mijn coachpraktijk en communicatiebureau zijn gehuisvest in Almen (7 km van Zutphen). Ik werk voor opdrachtgevers en cliënten uit heel het land. Ik ben geboren in Rotterdam (1965), opgegroeid in Zuid-Limburg, ik ben getrouwd met Marcel Favier (werkzaam bij ITIP) en moeder van twee jongvolwassenen (18 en 21 jaar). 

Al meer dan 25 jaar ontwikkel ik me persoonlijk en spiritueel door opleiding, het leven zelf (diepe crises zijn niet aan mij voorbij gegaan) en verschillende leraren op mijn pad. Ik word geïnspireerd door de Benedictijnse spiritualiteit, Advaita, embodiment stretching, de natuur, meditatie, mystieke teksten, kunst, reizen en mijn partner en vrienden.

In mijn vrije tijd ben ik secretaris voor Stichting Dhanu Maya’s Home, die de opvang ondersteunt van Nepalese kinderen die niets en niemand meer hebben.