Iedereen heeft de wereld iets te bieden. De kunst is dit zichtbaar te maken.

Coach | Supervisor

Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak en ervaren ruimte om zichzelf te zijn. Ik ben helder, liefdevol direct, uitnodigend, praktisch, verbindend en inspirerend. Men waardeert mijn fijnzinnige afstemming en concreetheid. Mijn liefde voor de veelkleurigheid van mensen en ieders eigen waarheid zijn direct merkbaar in contact. Mede door onderbouwde deskundigheid en opgebouwde levens- en werkervaring is mijn werking doeltreffend, mededogend en geeft ruimte voor duurzame ontwikkeling van binnenuit. Zowel particulieren, geestelijk verzorgers, predikanten als medewerkers van diverse organisaties vragen mijn begeleiding. Ik ben aangesloten bij de LVSC.

Communicatiecoach | Trainer 

Communicatie is de rode draad in mijn werkend bestaan. Al 30 jaar werk ik als voorlichter, communicatieadviseur, docent en trainer, waarvan 25 jaar als ondernemer. Ik voer projecten uit voor maatschappelijk betrokken organisaties en ondernemers die willen vernieuwen. In het kort ben ik open communicatie-mens met een breed denkraam die warmloopt voor het vertalen van een bevlogen missie in mensgerichte en onderscheidende uitingen.  

Retraitebegeleider | Intervisiebegeleider Monastieke waarden | Yogadocent

Vanaf 2008 heb ik van een Cisterciënzer abt tien jaar onderricht gekregen in het geestelijke begeleiden van groepen. Deze spiritualiteit van contemplatie, stilte en innerlijke dialoog geef ik graag door. Sindsdien begeleid ik intervisiegroepjes van predikanten en geestelijk verzorgers met Lectio Divina, workshops en ben ik een van de vaste retraitebegeleiders bij klooster Huissen. Momenteel word ik door Hans Korteweg ingewijd in het werk van Longchenpa.
Vanaf 1997 ben ik 8 jaar dansexpressiedocent geweest. Sinds 2019 geef ik wekelijks Yin Yoga.

Visie op ontwikkeling

  • Ik ga uit van een integraal mensbeeld waarbij elk mens de beschikking heeft over verschillende krachten: mentaal (lichaam-denken), gevoel (lichaam-hart), fysiek (lichaam-handelen) en ziel (inspiratie, essentie). Je voelt je een heel mens als al deze niveaus worden aangesproken en een uitwerking hebben in leven en werk.
  • Ik geloof in ieders vitaliserend vermogen, waardoor het terugveren uit moeilijkheden, ziekte en het oppakken van de eigen koers en beweging altijd mogelijk is.
  • Ik geloof in de taal van het lichaam en ieders persoonlijke wijsheid (innerlijk weten, intuïtie). Deze bronnen kan je leren beluisteren en vertrouwen als een innerlijk kompas. In contact met elkaar vraagt dat: eerlijkheid naar mijzelf en naar jou als klant, en een ontvankelijke houding voor wat zich voortdoet in het moment. 

Scholing

Post-HBO Coachopleiding (ITIP, Instrument voor Hulp, geaccrediteerd)
Onorthodox Coachen (Coby Brouwer)
Kunstzinnige begeleiding  (Cochenille)
HBO Toegepaste Huishoudwetenschappen, richting Communicatie (Hogeschool Diedenoort)

Aanvullende trainingen:
Yin Yoga docent (in opleiding bij Arhanta)
Projectmatig werken – Adviesvaardigheden – Onderhandelen – STAR-gesprekstechniek – Docententraining – Focusing luistermethode – Improvisatietechnieken

En verder…..

Mijn coachpraktijk en communicatiebureau zijn gehuisvest in Almen (7 km van Zutphen). Ik werk voor opdrachtgevers en cliënten uit heel het land. Ik ben geboren in Rotterdam (1965), opgegroeid in Zuid-Limburg, ik ben getrouwd met Marcel Favier (werkzaam bij ITIP) en moeder van twee jongvolwassenen (19 en 21 jaar). 

Al meer dan 25 jaar ontwikkel ik me persoonlijk en spiritueel door opleiding, het leven zelf (diepe crises zijn niet aan mij voorbij gegaan) en verschillende leraren op mijn pad. Inspiratiebronnen zijn de Benedictijnse spiritualiteit, Advaita, wandelen in de natuur, Yin Yoga, mystieke teksten, kunst, koken, reizen en mijn geliefden.

In mijn vrije tijd ben ik secretaris voor Stichting Dhanu Maya’s Home, die de opvang ondersteunt van Nepalese kinderen die niets en niemand meer hebben.