Coach & begeleider

Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak en ervaren ruimte om zichzelf te zijn. Ik ben helder, liefdevol direct, uitnodigend, praktisch, verbindend en inspirerend. Men waardeert mijn fijnzinnige afstemming en concreetheid. Mijn liefde voor de veelkleurigheid van mensen en ieders eigen waarheid zijn direct merkbaar in contact. Mede door onderbouwde deskundigheid en opgebouwde ervaring is mijn werking doeltreffend, mededogend en geeft ruimte voor duurzame ontwikkeling van binnenuit. In mijn praktijk komen particulieren en mensen via organisaties. Van 1998 tot 2008 heb ik gewerkt als dansexpressiedocent.

Communicatie adviseur, docent, trainer

Communicatie is de rode draad in mijn werkend leven. Al 25 jaar werk ik als voorlichter en communicatieadviseur, waarvan 20 jaar als ondernemer. Ik voer projecten uit voor het MKB, semioverheid, zorg- en onderwijsdomein en ondernemers. Mijn hart ligt bij maatschappelijk betrokken organisaties die het welzijn van mensen aan het hart gaat. Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door verdieping van de vraag en een praktische aanpak. 

In het kort ben ik een warme persoonlijkheid met een breed denkraam die warmloopt om organisaties op een onderscheidende wijze zichtbaar te maken. Ik breng een frisse, heldere kijk mee en vertaal dat graag naar praktische toepassing. Naast communicatieadviseur werk ik ook als communicatiedocent en communicatietrainer. 

Stiltebegeleider

Vanaf 2007 heb ik van een Benedictijnse abt tien jaar onderricht gekregen in het geestelijke begeleiden van groepen. Deze spiritualiteit van contemplatie, stilte en innerlijke dialoog geef ik graag door. Sinds die tijd geef ik workshops Lectio Divina, stiltedagen en retraites. In 2018 assisteerde ik in de stilteretraite van de coachopleiding van ITIP, school voor leven en werk.

Visie op ontwikkeling

  • Ik ga uit van een integraal mensbeeld waarbij elk mens de beschikking heeft over verschillende krachten: mentaal (lichaam-denken), gevoel (lichaam-hart), fysiek (lichaam-handelen) en ziel (inspiratie, essentie). Je voelt je een heel mens als al deze niveaus worden aangesproken en een uitwerking hebben in leven en werk.
  • Ik geloof in ieders vitaliserend vermogen, waardoor het terugveren uit moeilijkheden, ziekte of het oppakken van de eigen koers altijd mogelijk is.
  • Ik geloof in de taal van het lichaam en ieders persoonlijke wijsheid (innerlijk weten, intuïtie). Deze bronnen kan je leren beluisteren en vertrouwen als een innerlijk kompas. In contact met elkaar vraagt dat: eerlijkheid naar mijzelf, eerlijkheid naar jou als klant en ontvankelijk zijn voor wat zich voortdoet in het moment. 

Missie

Waar ik me sterk voor maak is dat mens en organisatie zichtbaar worden vanuit hun Essentie, volledig tot hun recht komen en betekenis hebben voor zichzelf, de ander en de maatschappij.  

Scholing

Post-HBO Coachopleiding (ITIP, Instrument voor Hulp, geaccrediteerd)
Onorthodox Coachen (Coby Brouwer)
Kunstzinnige begeleiding  (Cochenille)
HBO Toegepaste Huishoudwetenschappen, richting Communicatie (Hogeschool Diedenoort)

Aanvullende trainingen:
Projectmatig werken – Adviesvaardigheden – Onderhandelen – STAR-gesprekstechniek – Docententraining – Focusing luistermethode – Improvisatietechnieken

En verder…..

Mijn coachpraktijk en communicatiebureau zijn gehuisvest in Almen (7 km van Zutphen). Ik werk echter voor opdrachtgevers en cliënten uit heel het land. Ik ben geboren in Rotterdam (1965), opgegroeid in Zuid-Limburg, ik ben getrouwd met Marcel Favier (werkzaam bij ITIP) en moeder van 2 teenagers (15 en 18 jaar). 

Al meer dan 25 jaar ontwikkel ik me persoonlijk en spiritueel door opleiding, het leven zelf (diepe crises zijn niet aan mij voorbij gegaan) en verschillende leraren op mijn pad. Ik word geïnspireerd door de Benedictijnse spiritualiteit, Advaita, embodiment stretching, de natuur, meditatie, mystieke teksten, kunst, reizen en mijn partner en vrienden.

In mijn vrije tijd ben ik secretaris voor Stichting Dhanu Maya’s Home, die de opvang van Nepalese kinderen ondersteunt die niets en niemand meer hebben.