Eventueel ook mogelijk in Utrecht & Huissen

Het dagelijks leven en werk kan een hectisch en gevuld gebeuren zijn geworden waarbij zelfzorg in de knel is gekomen. Een ingrijpende gebeurtenis, verandering, verlies of ziekte maakt vaak duidelijk dat een pas op de plaats en bezinning nodig is. Zelfzorg behelst veel aspecten, maar ik sta je graag bij in je spirituele, levensbeschouwelijke, geestelijke of religieuze welzijn. Weer contact maken met de grondtoon van je bestaan oftewel je (kracht)bron, zorgt voor bedding en nieuwe brandstof van je handelen in werk en leven.

Terug naar jezelf

Kenmerkend voor mijn werkwijze is dat ik allereerst een open en benieuwde houding heb naar jou, je (levens)verhaal en je verlangen of vraag. Ik breng je in contact met je lichaam en adem zodat je brein kan uitrusten en je kunt voelen in het moment. Dat maakt de weg vrij om stiller binnenin te worden en daarin af te dalen. Dat onnoembare, onkenbare, die krachtbron die jou draagt en doet glanzen, ga je (weer) herkennen. Ik laat je zo je essentie ervaren en de weg terug naar jeZelf vinden. De vragen die je hebt, je verlangen, neem je daarin mee in het vertrouwen dat antwoorden zich gaandeweg ontvouwen. Naar wens kijken we ook concreet hoe je je essentie concreet kunt maken. 

“Adem in, adem uit, voel, luister…
de verbinding tussen hemel en aarde,
voeten op de grond
verkennen van het lichaam
tempel van Gods Geest.
Dank voor jouw begeleiding op deze monastieke weg!” Wil

Luisteren in de stilte van je hart

Met zaken over diepe pijn, onverwerkte gebeurtenissen, verlies en beperking kan je bij mij terecht. Verwerking, vergeving en groeien naar vertrouwen en overgave kunnen onderdeel zijn van een traject. Deze ervaringen via het lichaam verkennen, geeft meer ruimte voor het gewaarzijn van het subtiele leven in de stilte van je hart. Beelden, gevoelens en intuïtie die uit de stilte van je hart opborrelen, gaan je richting en focus geven. Van hieruit leven en werken geeft betekenis en zin aan je leven en werk. Een boeiende, contemplatieve weg.

Ook ondersteuning online

Om je handvatten te geven op deze weg sta ik je bij met concrete lichaamsbewustzijnsoefeningen, ademmeditaties, visualisaties en kunstzinnige verwerkingsoefeningen. Daarbij ontvang je ook online-materiaal van mijn hand, zodat je, naar wens, hier thuis mee kan leren werken.

Als we elkaar eenmaal kennen, is begeleiding via een video-verbinding ook mogelijk.

Mogelijke thema’s

– Verdiepen van je geestelijke, contemplatieve leven
– Contact herstellen met je ziel, je (kracht)bron en daar vanuit gaan leven
– Met meer vertrouwen leren leven
– Weer vreugde vinden in leven en/of werk
– Energie en inspiratie vinden ondanks de vele (begrafenis)bijeenkomsten die je moet leiden

Werkvormen

Afhankelijk van het doel waarvoor je sessies bij me volgt, maar óok welke vraag je in het moment heb, put ik uit een ruime rugzak van levens- en werkervaring en werkvormen, zoals:

  • lichaamsgerichte begeleiding: mild energetisch lichaamswerk, mindfulness, yoga, embodiment
  • hartopenende oefeningen
  • Lectio Divina: tekstlezen met het hart met fragmenten uit diverse bronteksten
  • Visio Divina: beeldmeditatie
  • Woestijnvadermeditatie: Cirkel van Doroteus
  • Reflectievragen
  • Expressie van binnenuit

Mijn spirituele signatuur

Ik ben een lichaamsgerichte, contemplatief gelovige vrouw. Met christelijke roots put ik inspiratie uit de mystieke en meditatieve kant van het Christendom en het Dzogchen-boeddhisme. Dat pad is ooit gestart in het Rooms-katholieke Zuid-Limburg waar wij als Rotterdamse katholieken gingen wonen. Als jong, open kind slurpte ik het religieuze leven op dat vol zat met rituelen. Later ben ik dit pure, natuurlijke geloof kwijtgeraakt. Bij het herstel van een burn-out in 2006 kreeg ik een tip van een leraar om aan te kloppen bij abdij Sion, toen een Cisterciënzer (contemplatief ) klooster. Daar kreeg ik de kans mijn religiositeit te aanvaarden en te verdiepen. Tien jaar heb ik daar belichaamde, geestelijke begeleiding mogen ontvangen. Ook mijn eigen levensbeschouwelijke begeleidingsvaardigheden, individueel en met groepen, heb ik daar ten volle kunnen verdiepen en ontwikkelen. De stilte in het diepe hart ervaar ik als het centrum waar mijn spirituele verbinding met God samenkomt met dat wat ik in de wereld doe. In verbondenheid daarmee leef en werk ik. 

Passende vorm

Verschillende sessievormen zijn mogelijk voor levensbeschouwelijk begeleiding. In overleg bepalen we wat jou past, bijvoorbeeld:
– frequentie: 1x per 1-4 weken of 2 maanden
– locatie: in mijn rustige coachruimte in het groene Almen (nabij Zutphen), in een centraal gelegen coachruimte in Utrecht of in klooster Huissen.
– online via een video-verbinding

Tarieven

  • kennismakingsgesprek 1 uur € 70,-  in Almen, € 100,- in Utrecht. Kan ook online.
  • sessie in Almen € 100,-, in Utrecht € 130,-
  • sessie door werkgever vergoed in Almen € 120,-, in Utrecht € 135,- excl. BTW

Tarieven zijn inclusief BTW tenzij je ondernemer bent of dat de werkgever vergoedt.
Tarieven zijn inclusief voorbereiding, exclusief door de werkgever gewenste verslaglegging en eventuele extra reiskosten naar een andere locatie dan Utrecht.

Welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

info@joycelakwijk.nl en 06-12219897