Ontspannen en geaard aanwezig zijn

Zaterdag 9.30 – 12.00 uur –> Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er op tijd bij!

  • 29 juni Zomers in het bos, Gentle Yoga & Yoga Nidra, Almen
  • 12 oktober Gentle Yoga & Yoga Nidra, Zutphen
  • 7 december Yin Yoga & Yoga Nidra, Zutphen

Deze workshops bieden je de kans om even een pas op de plaats te maken. In je (mogelijk drukke) bestaan kunnen lichaam en geest uitrusten en opladen. Er ontstaat een vernieuwde basis van stabiliteit, ruimte èn flexibiliteit. Levensenergie wordt gewekt en kan (weer) vrij stromen.
Praktische informatie staat onderaan deze pagina.

Workshop Gentle Yoga & Yoga Nidra (29 juni, 5 oktober)

29 juni Zomers in het bos (met vogelgezang op de achtergrond)
12 oktober De milde weg naar meer levensenergie

In deze workshop ga je je op een natuurlijke wijze de verbondenheid met je lichaam weer herinneren. We doen aandachtsvolle, kalme oefeningen voor gewrichten, spieren en pezen. Daarna werken toe naar enkele eenvoudige Hatha Yoga houdingen, waardoor je je kan toevertrouwen aan de aarde onder je en innerlijke kracht kan ontstaan. Er is daarbij veel aandacht voor ademgebruik. Zo ontstaan rustigere hersengolven en krijgt je zenuwstelsel de kans te ontprikkelen. Voor het vitaliserend vermogen van je lijf en brein is dit een feest. In Gentle Yoga zoeken we samen naar wat kan binnen jouw mogelijkheden. 

De workshop heeft me een enorme ontspanning en rust gebracht, maar vooral ruimte en stroming in mijn lijf. Een heerlijk begin van het weekend.

Workshop Yin Yoga & Yoga Nidra

7 december Ontspannen aanwezig zijn in decemberdrukte

Ik vond het een hele prettige ochtend met elkaar. De stilte was weldadig. Je begeleiding paste daarbij en stimuleerde dat ook. De opbouw was prima: eerst Yin Yoga en daarna Yoga Nidra en de korte pauze tussendoor. Ik was de rest van de dag heel relaxed en kon goed omgaan met alle activiteiten daarna.

Door donkerte en drukte verlangen we in december naar het lichte en kalme. In deze workshop mag je langzaam maar zeker vertragen en verstillen. Wat daarvoor helpt is dat we houdingen wat langer aanhouden. Door ondersteuning met kussens ga je je meer en meer toevertrouwen aan de draagkracht van de aarde. Dan hoef je zelf minder aan te spannen en ga je ontspannen op een diep niveau.  Er ontstaat een gevoel van een ruimte, fysiek en mentaal. Levensenergie kan weer vrij stromen. 

Yoga Nidra zorgt voor diepteontspanning. Het is gebaseerd op eeuwenoude ontspanningstechnieken. Terwijl je in een verstillende houding ligt, geef ik je aanwijzingen hoe je bv. met aandacht door je lichaam kunt gaan. Tijdens de oefening bevindt je hersenactiviteit zich voornamelijk in de ontspannen alphagolven. Je gedachtenstroom komt tot rust. Je zult merken dat als je geest kalm is, ze openstaat voor nieuwe inzichten. Naderhand voel je je verrassend licht, fris en helder.

Opbouw workshops

Meditatief moment
Losmaakoefeningen
Ademoefening
Gentle Yoga of Yin Yoga (afh. van de workshop)
Pauze met thee en lekkers
Yoga Nidra
Afronding

Over Joyce

Meer dan tien jaar begeleid ik mensen individueel en in retraites op een milde lichaamsgerichte wijze. Ook ben ik vaste Yin Yoga docent bij yogastudio BaraN53 in Zutphen. Onlangs rondde ik een holistische yogateachtertraining af in Nepal. Daar ben ik ook geïnspireerd geraakt door Satyananda Yoga inclusief Yoga Nidra. Voor mij is dit een vorm van yoga die ik nu vrijwel dagelijks beoefen en die zorgt voor een heldere geest en een ontspannen lichaam. Gentle Yoga zorgt voor een heerlijke, afgestemde opmaat daarvoor. Graag deel ik mijn enthousiasme hierover met jou.

Praktisch

–       Kosten € 35,- incl. BTW en lekkers bij de thee
–       Schrijf je in door een email te sturen naar info@joycelakwijk.nl. Ik laat je dan weten of er nog plek is. Maak vervolgens het bedrag over op rekening NL93 TRIO 0198482965 t.n.v. J. Lakwijk. Zodra dat binnen is, is je aanmelding compleet.
– Min. 6, max. 10 deelnemers
–       Annulering: Meld je je af binnen 10 dagen voor de workshop, dan ontvang je 50% van de kosten retour. Meld je je binnen 48 uur voor de workshop af en is er niemand die je plek kan innemen (overleg ook met mij), dan is terugbetaling helaas niet mogelijk. Dit in verband met de annuleringsregeling van de ruimte
–       Locatie 29 juni: Het 5e seizoen bij de Midgaard, Stopsdijk 2, Almen (routebeschrijving ontvang je bij inschrijving)
Locatie overige workshops: Yogastudio BaraN53, Nieuwstad 53, Zutphen

Van harte welkom om deel te nemen! Voor vragen en aanmelding:  info@joycelakwijk.nl

Het was een krachtige workshop zowel in opbouw, inhoud en begeleiding. Je hebt een veilige, vertrouwde omgeving gecreëerd met ruimte voor ieders uniekheid en afgestemd op ieders behoefte. Dankjewel Joyce!

Het was een heerlijke ochtend. Diepe ontspanning naast zachte stretch. Alleen maar lof!

Je hebt ons op een duidelijke wijze ingewijd in andere vormen van yoga. Het voelde heel goed. Bij de Gentle Yoga vond ik vooral de opwarmingsoefeningen erg fijn. Het zijn eigenlijk maar “kleine” bewegingen, maar het effect is groot. Bij de Yoga Nidra voelde ik mij heel diep wegzakken, zonder in slaap te vallen. Je aandacht houden bij verschillende delen van je lichaam, helpt mij erg goed om te ontspannen. Kortom, ik vond dat je het erg goed deed en kijk uit naar een volgende workshop.