Ontspannen en geaard aanwezig zijn 

Workshop met Gentle Yoga en Yoga Nidra 
Zaterdag 4 mei 9.30 – 12.00 uur in Zutphen VOL (stuur een email naar Info@joycelakwijk.nl om op de hoogte te blijven van een volgende workshop)

Deze workshop biedt de kans om even een pas op de plaats te maken. In je (mogelijk drukke) bestaan kunnen lichaam en geest dan uitrusten en opladen. We werken met milde oefeningen uit de Hatha Yoga, een diepe ontspanning (Yoga Nidra) en er is veel aandacht voor ademgebruik. Zo ontstaan rustigere hersengolven en krijgt je zenuwstelsel de kans te ontprikkelen. Voor het vitaliserend vermogen van je lijf en brein is dit een feest.

Over Gentle Yoga

In deze milde yogavorm starten we met de opwarming van spieren en gewrichten. Verder doen we enkele eenvoudige Hatha Yoga houdingen, waardoor je je meer verbonden gaat voelen met je lichaam en de aarde onder je. We creëren zo een basis van stabiliteit, ruimte èn flexibiliteit. Levensenergie kan (weer) vrij stromen. In Gentle Yoga zoeken we samen naar wat kan binnen jouw mogelijkheden. 

Over Yoga Nidra

Deze vorm van yoga zorgt voor diepteontspanning. Terwijl je in een verstillende houding ligt, geef ik je aanwijzingen hoe je rustig met je aandacht door je lichaam kunt gaan. Tijdens de oefening bevindt je hersenactiviteit zich voornamelijk in de ontspannen alphagolven. Je gedachtenstroom komt tot rust. Je zult merken dat als je geest kalm is, ze openstaat voor nieuwe inzichten. Naderhand voel je je verrassend fris en helder.

Opbouw workshop

Meditatief moment
Losmaakoefening
Gentle Yoga
Pauze met thee en lekkers
Yoga Nidra
Afronding

Naderhand kan je met een ontspannen en opgeruimd gevoel dagelijks leven of werk weer oppakken.

Over Joyce

Meer dan tien jaar begeleid ik mensen individueel en in retraites op een milde lichaamsgerichte wijze. Ook ben ik vaste Yin Yoga docent bij yogastudio BaraN53. Onlangs rondde ik een yogateachtertraining af in Nepal. Daar ben ik ook geïnspireerd geraakt door Yoga Nidra, Voor mij is dit een vorm van yoga die ik nu vrijwel dagelijks beoefen en die zorgt voor een heldere geest en een ontspannen lichaam. Gentle Yoga zorgt voor een heerlijke, afgestemde opmaat daarvoor. Graag deel ik mijn enthousiasme hierover met jou. 

Praktisch

–       Kosten € 35,- incl. BTW
–       Meld je aan door een email te sturen naar info@joycelakwijk.nl. Je bent aangemeld als je van mij een bevestiging ontvangt en vervolgens het bedrag hebt overgemaakt op rekening NL93 TRIO 0198482965 t.n.v. J. Lakwijk
–       Een factuur is mogelijk. Dan worden de kosten vermeerderd met BTW
–       Kosteloos afmelden kan tot en met zaterdag 27 april. Daarna is € 35,- verschuldigd.
–       Min. 6, max. 10 deelnemers
–       Locatie: Yogastudio BaraN53, Nieuwstad 53, Zutphen
 
Van harte welkom om deel te nemen! Voor vragen en aanmelding:  info@joycelakwijk