Ontspannen aanwezig zijn in decemberdrukte

Workshop met Yin Yoga en Yoga Nidra 
Zaterdag 16 december 9.30 – 12.00 uur in Zutphen
NOG 1 PLEK BESCHIKBAAR

Door donkerte en drukte verlangen we in december naar het lichte en kalme. In deze workshop mag je even een pas op de plaats doen zodat lichaam en geest kunnen uitrusten en opladen. We werken met milde oefeningen en er is veel aandacht voor ademgebruik. Zo ontstaan rustigere hersengolven en krijgt je zenuwstelsel de kans te ontprikkelen. Voor het vitaliserend vermogen van lichaam en geest is dit een feest.

Over Yin Yoga

Bij deze vorm van yoga ga je op een diep niveau ontspannen. Dat komt omdat we de houdingen langer aanhouden en langzaam maar zeker verstillen. Door ondersteuning met kussens ga je je meer en meer toevertrouwen aan de draagkracht van de aarde. Dan hoef je zelf minder aan te spannen en ontstaat een gevoel van een ruimte, fysiek en mentaal. Levensenergie kan weer vrij stromen.

Over Yoga Nidra

Deze vorm van yoga zorgt ook voor diepteontspanning, maar net anders. Terwijl je in een ontspannen houding ligt, geef ik je aanwijzingen hoe je bv. rustig met je aandacht door je lichaam kunt gaan. Tijdens de oefening bevindt je hersenactiviteit zich vooral in de ontspannen alphagolven. Je gedachtenstroom komt tot rust. Als je geest ontspannen is, staat het open voor nieuwe inzichten Naderhand voel je je verrassend fris en helder.

Opbouw workshop

Meditatief moment
Milde losmaakoefening
Yin Yoga
Pauze met thee en lekkers
Yoga Nidra
Afronding

Over Joyce

Als vaste Yin Yoga docent bij yogastudio BaraN53 begeleid ik alweer een aantal jaar met veel plezier deelnemers in Yin Yoga. Om de kracht van Yin Yoga overdag in plaats van ’s avonds te ervaren bied ik nu deze workshop aan. In het voorjaar van 2023 beoefende ik yoga bij een school in Nepal die geïnspireerd is door de grondlegger van Yoga Nidra, Swami Satyananda Saraswati. Voor mij is dit een vorm van yoga die ik nu vrijwel dagelijks beoefen en die zorgt voor een heldere geest en een ontspannen lichaam. Graag deel ik mijn enthousiasme hierover met jou.

Praktisch

–       Kosten € 35,- incl. BTW
–       Je bent aangemeld als je een email stuurt naar info@joycelakwijk.nl, van mij een bevestiging ontvangt en het bedrag hebt overgemaakt op rekening NL93 TRIO 0198482965 t.n.v. J. Lakwijk
–       Een factuur is mogelijk. Dan worden de kosten vermeerderd met BTW
–       Kosteloos afmelden kan tot en met 12 december.
–       Min. 5, max. 10 deelnemers
–       Locatie: Yogastudio BaraN53, Nieuwstad 53, Zutphen
 
Voor vragen en aanmelding:  info@joycelakwijk