Cyclus van 4 bijeenkomsten, najaar 2020 in Lochem

‘Kloosterkracht ervaren’ wil zijn als een oase in je (drukke) bestaan. Een rustpunt voor verstilling, verdieping en focus. Lectio Divina biedt daarvoor een handreiking. In deze eeuwenoude beproefde leesmethode gaat het over een meditatieve omgang bij een tekstfragment uit een bronboek (Bijbel, Rumi, Longchenpa, etc.) waarbij je je eigen persoonlijke ervaring vooropzet. De methode maakt deel uit van het Benedictijnse kloosterleven.

Rustpunt voor verstilling, diepgang en focus

De cyclus biedt een eigentijdse manier om Lectio Divina te beoefenen en eigen te maken. Eigentijds omdat je als geheel wordt betrokken: hoofd, hart en handen doen mee. Daarom wordt er ook gewerkt met lichaamsbewustzijnsoefeningen, meditatie en expressie. Het zorgt ervoor dat je aandacht zich verdiept, je contact krijgt met wat je in essentie bezielt en dit leert uitdrukken in leven en werk. 

Oase in een vol bestaan

In het najaar 2020 organiseert Gerthe Lamers een cyclus van vier bijeenkomsten met Lectio Divina. Zij kent uit eigen ervaring de heilzame werking van Joyce haar werkwijze met Lectio Divina. Omdat Gerthe een bredere groep kennis wil laten nemen hiervan, organiseert ze deze cyclus.

Interesse?

Lees hier de brochure over ‘Kloosterkracht ervaren’

Ik werd door de stilte, een tekst, meditatieve begeleiding telkens op het spoor van mijn eigen spiritualiteit gebracht. Ik voelde daarbij ook een grote acceptatie van mijn eigen geloofsgoed. Het zijn steeds momenten om weer even nieuw in de eigen situatie te kunnen staan.

Praktisch

Data: dinsdagen 22 sept | 13 okt | 3 nov | 8 dec 2020
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Kosten € 120,- incl. BTW, materiaalkosten, begeleidingskosten en koffie/thee met iets lekkers
Locatie: Gerthe Lamers, Enkweg 99, Lochem (huis en tuin)
Opm.: We hanteren de Coronamaatregelen van de overheid

Je plek is gegarandeerd als het inschrijfformulier binnen is en het bedrag ontvangen is.

Informatie en inschrijfformulier aanvragen

Joyce Lakwijk: info@joycelakwijk.nl of 06-12219897
Gerthe Lamers: gerthelamers@gmail.com of 06-51158092

Tekstmeditatie met gedicht (45 min)