Was het proces van communiceren maar zo eenvoudig dat het beperkt bleef tot een zender, ontvanger en wat ruis. Dagelijks maken we via alle media, maar ook in persoonlijk contact mee, dat er langs elkaar heen wordt gepraat. De ander bereiken zodat er iets in beweging wordt gebracht, dat is een ware kunst. Ik help je om je in deze kunst te laten excelleren. Zodat je authentiek, professioneel en met focus en kracht overkomt.

Voor jou?

Communicatieve vaardigheden zijn onontbeerlijk om contact te maken en mee te doen in de maatschappij. Als je die vaardigheden ontwikkelt, kom je zelf beter tot je recht! Dan hebben je klanten, team en organisatie meer aan. Ik bied trainingen aan voor mensen die met meer zelfvertrouwen, flexibiliteit en openheid willen communiceren in leven en werk. Denk aan: 

 • Teams die zich communicatief willen ontwikkelen
 • Leidinggevenden en medewerkers in onderwijs en sociaal domein
 • Ambtenaren
 • Ondernemers

Werkwijze

Ieder heeft zijn eigen manier van leren. Daarnaast blijkt dat leerprocessen sneller en beter gaan als er geleerd wordt met hoofd, hart en handen. Om dat te benutten zijn al mijn trainingen opgebouwd uit de drieslag:

 • theoretisch kader
 • bewustwording
 • praktische oefening.

Maatwerk

Hieronder zie je mijn aanbod aan communicatietrainingen. Natuurlijk ga ik graag met je in gesprek voor een training op maat. Interesse? Neem contact met me op via info@joycelakwijk.nl of 06-12219897.

Aanbod communicatietrainingen

1. Pitchen / Presenteren vanuit kracht

In deze tijd is pitchen niet meer weg te denken. Pitchen verwijst naar het praatje in een lift (elevatorpitch) waarin je in korte tijd de aandacht van de toehoorder trekt, de kern overbrengt en je een vraag stelt.

Voor jou? 

 • je wilt je verhaal met kracht overbrengen;
 • je wilt leren tot de kern te komen;
 • je wilt je publiek leren boeien.

In de training leg ik uit hoe je een pitch opbouwt en waar je op moet letten om eruit te springen. Daarnaast geef ik aandacht aan ontspannen spreken, staan en contact maken met het publiek. Om content te genereren interviewen we elkaar en werken dat uit tot een pitch van 2 minuten. Om te leren van elkaar wordt onderling feedback gegeven.

Durf jij je passie in een presentatie te brengen zodat je de toehoorder echt boeit? We gaan aan de slag met zowel de inhoud van je presentatie als je performance. Bij inhoud gaat het om een balans tussen structuur en creativiteit. Bij performance geef ik aandacht aan ontspannen spreken en staan, energie geven, luisteren, voorbereiden/afstemmen met de toehoorders, stralen en stromen.

dagdeel training

2. Openhartig in gesprek

Herken je dat confrontaties worden vermeden, dat om de hete brij heen wordt gedraaid en afspraken gemakkelijk worden verzet? Dan is het tijd voor meer openhartigheid in communicatie. Hoe spannend ook, het zorgt voor eerlijkere contacten, scherpt verwachtingen aan en helpt mensen effectiever te functioneren.

Inhoud:

 • Theoretische kader van gespreksvoering en wat openhartigheid nodig heeft;
 • Nieuwsgierig worden naar de eigen communicatie en het effect ervan in oefensituaties;
 • Het ongemak onderzoeken dat bij een eerlijke confrontatie hoort;
 • Verantwoordelijkheid nemen voor het eigen aandeel in communicatie;

Het resultaat van dit traject is een positieve impact op de sfeer en de cultuur in het team. De werkelijke winst wordt namelijk behaald in de gesprekken op de werkvloer.

meerdaagse training

3. Communiceren met zelfvertrouwen

De kunst van communiceren begint bij zelfinzicht in je meest eigene en onderscheidene kwaliteiten. Op een luchtige wijze raken we de kern van ieders persoonlijke communicatie. Met ervaringsgerichte oefeningen, creatie, spel en feedbackrondes onderzoek je vaardigheden, kwaliteiten en valkuilen. Met deze bewustwording in de pocket, ontstaat een nieuwe focus die je oefent in het uitspelen van gesprekken.

eendaagse training

4. Maak samen een communicatieplan

Een veranderende maatschappij vraagt om ontwikkelende organisaties. Vaak komen hier nieuwgevormde teams bij kijken. Een echt team ben je echter niet zomaar, dat heeft aandacht en openheid naar elkaar toe nodig. Onder mijn begeleiding leer ik je kennismaken op een wijze waarbij ruimte is om te luisteren naar elkaar en in gesprek te komen. Je krijgt handvatten om te onderzoeken: Waar staan wij voor? Welke passie delen wij? En hoe willen we communiceren met de rest van de organisatie? Dus net die dosis reflectie, inspiratie en training om sterker en met passie vooruit te kunnen. 

eendaagse training

5. In contact met je verlangen

Wil je (eindelijk) vanuit jouw persoonlijke verlangen gaan leven?
Wil je de kracht ervaren die van je hart uitgaat?

Herken je dat je je vaak conformeert aan dat wat er van je verwacht wordt (of wat jij dénkt dat…)? Dat je niet meer zo kunt stralen of blij zijn, de moed verliest of op de automatische piloot leeft? In deze training begeleid ik je naar meer contact tussen wat je hoofd denkt en je diepe verlangen weet. We doen eenvoudig lichaamswerk en oefeningen om meer in contact met je basis en je hart te komen. Middels expressieve oefeningen krijg je je eigen wens letterlijk in beeld en wat je tegenhoudt om dit vol te leven. Je gaat naar huis met meer innerlijke rust, ruimte en zin om mogelijkheden te onderzoeken.