Zoek je een mogelijkheid om beter tot je recht te komen op je werk, met meer bezieling én passie gestuurd? Of wil je op je werk leren van elkaars ‘best practises’? Begin dan met begeleide intervisie! Een vorm van collegiale coaching gericht op de eigen professionele ontwikkeling. In zo’n groep trek je langere tijd met elkaar op om ‘aan’ elkaar te leren.

Professioneel èn persoonlijk verdiepen

Begeleide intervisie door mij betekent dat ieder zich professioneel en persoonlijk kan ontwikkelen om de eigen essentie in werk optimaal vorm te geven. Ik bied hiervoor speelruimte, een veilig kader en bewaak het proces. Mijn vragen helpen je door te dringen naar waar het wringt en het je eigenlijk om gaat.

“Gezamenlijk gesprek over eigen praxis is stimulerend en leerzaam. Van de ander iets terugkrijgen opent de ogen voor eigen valkuilen en geeft de mogelijkheid te delen.” Wil Kaljouw

Wat krijg je?

  • Naar de kern gaan van ieders eigen situatie, d.m.v. mindfulnessoefeningen en meditatie
  • Voelen van wezenlijke verlangens in de ontwikkeling
  • Ruimte om op de eigen situatie te reflecteren in relatie tot het verlangen
  • Mogelijkheid tot stellen van open vragen over eigen leven/werk, gericht op bewustwording en realisatie

Enkele voorwaarden hierbij zijn:

  • Bereidheid open te zijn over wat in ons leeft
  • Open staan voor wat in de ander leeft
  • Elkaar ruimte bieden voor het eigen zoekproces;
  • Dat wat we delen in vertrouwen gebeurt.

Spiritueel verdiepen

‘Monastieke waarden in leven en werk’ 
Doorlopende intervisiegroep voor predikanten, geestelijk verzorgers en kerkelijk vernieuwers 

Er lopen momenteel 3 groepen: twee in Almen, een in Den Haag.
Een nieuwe groep start bij 4 personen.

Een doorgaande groep voor mensen die hun werk en leven willen bezien in het licht van monastieke waarden, als eenvoud, stilte, etc. 
Voor mensen die werkzaam zijn in het religieuze, spirituele en sociaal-maatschappelijke werkveld. Frequentie: 4 maal per jaar een dagdeel.
Meer informatie in de uitgebreide beschrijving

“Mijn ervaring met de begeleide intervisie bij Joyce is dat ik tijd neem om te zitten bij de Bron. Het is helpend om – in aanloop daar naartoe – een monastieke tekst mee te krijgen. Waar blijft het haken? Wat houdt mij bezig? Wat mag ik hierdoor ontvangen? Joyce helpt mij hierin verder op weg.” Henriëtte de Graaf

“De begeleide intervisie verrast me telkens weer. Ondanks onze verschillen merk ik de herkenning en waardeer ik het constructief meedenken met elkaar. De wederzijdse link met aspecten uit de monastieke traditie verbindt ons.” Gijsbert Otter, Damwâld

Interesse? 

Neem contact met mij op als je interesse hebt in deze vorm van leren. Ook als je nog geen groep bij elkaar hebt, kan je je belangstelling uiten. De locatie wordt nader afgesproken worden. 

info@joycelakwijk.nl of 06-12219897.